Doğuş Teknoloji Yapay Zeka Teknolojileriyle Veri Yönetimi Stratejilerini Birleştiriyor

22 Haziran 2023

detail-image

Doğuş Teknoloji olarak ev sahipliği yaptığımız IBM Türkiye ve Penta Teknoloji iş birliği ile veri analitiği ve yapay zeka teknolojilerinin kurumlar için önemine dikkat çekmek amacıyla "Data Storm: Veri ile Çağı Yakalayın" etkinliği düzenlendi. Farklı sektörlerden çok sayıda kurum temsilcisinin ilgi gösterdiği etkinlikte, günümüzün hızlı ve veri odaklı dünyasında rekabette öne çıkmak için yapay zeka çözümlerini etkin bir şekilde kullanmanın gerekliliğine vurgu yapıldı.



Günümüzün hızlı ve veri odaklı iş dünyasında rekabet avantajı elde etmek, sezgisel anlayışın ötesindeki becerileri gerektiriyor. Sürdürülebilir başarı ve sektörde öncü olabilmek için yapay zeka çözümlerinin kullanımıyla verinin gücünü etkin bir şekilde değerlendirmek gerekiyor. İş dünyasında rekabette güçlü kabul edilen tüm şirketlerin bir veri yönetimi ve dijitalleşme stratejisine sahip oldukları biliniyor.



Doğuş Teknoloji ev sahipliğinde IBM Türkiye ve Penta Teknoloji iş birliği ile gerçekleştirilen "Data Storm: Veri ile Çağı Yakalayın" etkinliğinde yapay zeka teknolojileriyle veri yönetişimi stratejilerini birleştirerek; veri kalitesini artırmak, güvenilirlik sağlamak ve stratejik kararları desteklemenin önemine değinildi. Ayrıca, kurumların rekabette öne çıkması, müşterileriyle güçlü bağlar kurması ve işlerinin potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkarması için yapay zeka teknolojilerinin kritik rolüne vurgu yapıldı.



İş Hedeflerini Destekleyen Bir Veri Stratejisi Belirlenmeli


Etkinlik gündemi kapsamında değerlendirmelerde bulunan Doğuş Teknoloji Veriden Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Özcan Çavuş, kurumların iş stratejilerine uygun, iş hedeflerini destekleyen bir veri stratejisine ve veriden değer elde edebilecek çalışmalara ihtiyaç olduğunu vurguladı. Kişisel verilerin güvenliği ve yaşam döngüsü içinde uçtan uca yönetim için idari ve teknik düzenlemelerin gerekliliğine vurgu yapan Çavuş, müşteri ve çalışanların özelinde veri güvenliğini sağlamanın ve itibar kaybı yaşamamak adına uyum süreçleri odağında aksiyon almanın önemine de değindi.



Paylaş:

Diğer Haberler